Monday 2 February 2015

Какви са предимствата на LED прожекторите?


Осветлението с LED прожектори  е изключително важно както за обществени те проекти така и за частните пространства. Прожекторите са изключително мощни и могат да осветят огромни пространства независимо дали това е футболен стадион, музика арена или просто обикновен паркинг. Традиционният прожектор е с  халогенна светлина и е по-вероятно да  видите такъв монтиран  пред  дома или на входаната врата блока. Светодиодните LED прожектори обаче предлагат същите предимства  като халогененият прожектор но с редица други преимущества което ги прави предпочитан избор. Например:



Изключително дълъг живот
Един LED прожектор  може да издържи значително по-дълъг период от време в сравнение с халогенните, той ще  продължи да свети до 50000 часа, което е огромно подобрение в сравнение с  традиционните халогенни . Знаем че колкото експлоатационния период е по-дълъг , толкова икономията от разхода на електричество се увеличава.

Екологичен
LED осветлението е екологичено. То използва по-малко електроенергия, така ще ви спести пари от сметките за осветление. Първоначалната цена на светодиоден прожектор се компенсира сравнително бързо от по малкия разход на енергия. Всъщност един LED прожектор може да се  изплати в рамките на 1-2 години и да ви помогне да направите нещо добро за околната среда.

Яркост
LED прожекторите излъчват по-приятна разсеяна светлина  в сравнение с традиционните осветителни тела. Те излъчват по-ярка  светлина и затова ще се наложи да се иползват  по-малко от тях, за да се постигне достатъчна яркост, която за пореден път се спестява електроенергия. По-малко изразходвана електроенергия  означава по-малко замърсяване на околната среда.

Насочено осветяване
Един LED прожектор е особено полезен за освтяване на големи пространства  като стадиони и арени, защото  може да насочи светлината в определена посока.  Като  се има впредвид че традиционноя  халоген  прожектор ще разсее  светлината  във всички посоки може да отбележим това като добро предимство

Защитеност
Светодиодните прожектори са  водоустойчви,  те се предлагат в алуминиеви корпуси с защита  IP65, за да издържат на всички видове външни среди и условия.


Както изброихме ЛЕД Прожекторите имат голям набор от различни видове приложения. Тъй като ние сме толкова зависими от енергиините изрочници на нашата планета имаме нужда от иновативни технологии като LED осветлението за да намалим вредните емиси и парниковия ефект и така да запазим природата за идните поколения