Sunday 1 September 2013

LED прожектори - обща информация

В този блог ще се опитаме да ви запознаем с различните видове LED прожектори, ползата от тяхното функциониране както и негативните страни от тяхната употреба.

В годините на икономическа криза и постоянното поскъпване на енергийните изтчници LED осветлението ще намира все повече своето приложение.



Поради голямата си ефективност ( LED прожекторите консумират около 10 пъти по малко електроенергия в сравнение с халогенните)   икономията от използването им е доста сериозна при осветяването на големи открити площи, складове, предприятия и други помещения което ги прави предпочитани източници на светлина.
 Когато няма нужда от постоянно осветление,  изключително приложение намират LED прожектори с датчик за движение ( PIR ). Този датчик позволява включването на ЛЕД прожектори само когато има движение пред тях и може да  регулира при каква тъмнина да запопочне да функционира осветлението.
 Еинствените недостатъци на LED прожекторите, както и на всички останали източници на диодно осветление са сравнително високата цена и качеството. Както при всички нови технологии ще бъде необходимо известно време докато се постигне прилична цена на добро качество. Съветваме Ви внимателно да проверявате при закупуването на ЛЕД  прожектори условията за рекламация. Много често фирмите които предлагат LED осветителни тела така са написали условията за рекламация че почти е невъзможно тя да бъде изпълнена

Вижте нашата следваща статия- LED прожектори 10w